WEDSTRIJD Futsal Topsport Antwerpen - FS Gelko Hasselt  2 - 4  (1-2)

DATUM 22-04-2016  21:15

DOELPUNTEN 5' Gonzalo Galan Carsi 0-1; 6' Anes Beslija 0-2; 19' Brahim Boujou 1-2; 28' Jeroen Hakkens 1-3; 36' Smail El Faroussi 2-3; Ibrahim Adnane 2-4.

Visie FT Antwerpen:

Vrijdagavond startten voor FT Antwerpen de play-offs in mineur. Tijdens de bekerfinale verloor hoofdcoach Karim Bachar maar liefst twee sterkhouders. In de 6de minuut zagen we Yassine Achabar tegen het parket gaan met wat achteraf een afgescheurde achillespees bleek te zijn. Intussen werd Shotgun Achabar al succesvol geopereerd, maar een terugkeer zal wellicht vele maanden revalidatie vereisen. Minuten later ging het ook mis voor Hamza Zaaf. Hij speelde nog wel verder maar na de pauze was ook voor hem het seizoen wellicht gedaan. Diagnose: gebroken grote teen. Tot overmaat van ramp bekocht ook Aziz Hitou zijn inspanningen met een lichte blessure die hem echter spelen en trainen de voorbije week onmogelijk maakte. Zijn rol gisterenavond bleef dan ook beperkt tot de toss. In de pers kondigde manager Staf Verbeeck al aan dat we noodgedwongen de kaart van de jeugd zouden moeten trekken en dat hoeft in het geval van FT Antwerpen niet altijd een nadeel te zijn. Het verschil tussen een keertje invallen en een wedstrijd in de play-offs tegen een titelkandidaat dragen is echter aanzienlijk.

Coach Karim Bachar koos voor Zemmouri in doel, Smaïl El Faroussi, Mohamed El Fahsi, Dimitri Nesen en Ali Bouri. Frank Luypaert startte met zijn intussen gekende vijftal: Benetti in doel, Mohamed Reda Dahbi (5), Ibrahim Adnane (12), Ilias Kaddouri (15) en Gonzalo Galan Carsi (23).

Al na 45 seconden gaf Adnane zijn visitekaartje af. Op aangeven van Galan poeierde hij de bal tegen de staak. Bouri repliceerde maar zijn poging werd in corner gewerkt. Een schot van Kaddouri werd door Zemmouri gepareerd waarna El Faroussi in corner werkte. Na bijna 3 minuten was Zemmouri alweer bij de les op een nieuw schot van Adnane. El Fahsi stelde vervolgens Benetti op de proef maar die zweefde spectaculair de bal met een vuist in hoekschop. Een snel oprukkende El Fahsi dwong even later al een volgende hoekschop af. Die werd ingeleverd bij El Faroussi maar die mikte in één tijd naast. Weer aan de overzijde haalde Galan hard uit en ook Zemmouri moest een hoekschop toestaan. De corner werd loepzuiver op de voet van Galan gelegd en die haalde verschroeiend en onhoudbaar in één tijd uit. Knap staaltje schiettechniek 0-1.

Een wat aangeslagen FT Antwerpen verloor even de greep op het gebeuren en Hasselt maakte van die concentratiedip gebruik om meteen opnieuw toe te slaan. Adnane behield het overzicht en bediende Beslija, die te simpel vrij voor doel mocht binnen leggen 0-2.

De Antwerpse supporters zullen ongetwijfeld gevreesd hebben dat de zaak nu zou in elkaar donderen. Dat gebeurde echter allerminst. Bachar bracht met Boujouh en Achter nieuwe gretigheid op het terrein terwijl Hasselt leek te oordelen dat de klus wel heel simpel en vlot geklaard was. Boujouh lokte meteen een fout ingrijpen uit. Een knappe uitbraak van de sterke Nesen werd jammer over doel gemikt. Het was nu Hasselt dat onder druk stond en coach Luypaert vroeg gepast om een time-out. Bij een volgende fase legde Bouri de bal klaar voor El Faroussi die hard uithaalde naar de benedenhoek maar alweer was het inschieten net niet zuiver genoeg. In de 18de minuut kreeg Antwerpen dan toch wat het al een tijdje verdiende. Boujouh kwam op de flank in balbezit. Hij zag de opening en mikte naast een geklopte Benetti strak in doel. 1-2.

Met die aansluitingstreffer formuleerden onze jongens natuurlijk ook een wake-up call voor Hasselt. Na balverlies vooraan was het maar goed dat Dimitri Nesen gevat ingreep, of nog voor de pauze was de partij gespeeld geweest. Nu gingen we rusten met een correcte ruststand.

Met deze ruststand lag natuurlijk de hele wedstrijd nog open. Algemeen maakte het Antwerpse noodteam een goede indruk bij de weliswaar minder talrijke supporters. Bachar begon met dezelfde basisvijf. Frank Luypaert liet zijn basisselectie staan op Kaddouri na. Luypaert koos voor de wat fysiek sterkere Beslija wat gelet op de ‘light’ tegenstanders niet onbegrijpelijk is. Bachar had zijn troepen duidelijk opdracht gegeven om het de tegenstanders lastig te maken en dat zorgde voor heel wat balrecuperatie maar ook voor een snel oplopende foutenlast. In de 27ste minuut stonden er alweer 5 op de teller en was de dreiging op tienmeters bijzonder groot. Een beetje tegen de gang van het spel in wist in de 28ste minuut Yachou zich goed door te zetten en van bijna op de achterlijn stuurde hij de bal in het pak voor doel. Antwerpen kreeg het leer niet ontzet en het was Hakkens die van dichtbij wist af te werken 1-3.

Antwerpen bleef knokken voor wat het waard was. Bouri kapte zich knap vrij maar zijn schot leverde via Benetti alweer een corner op. Een half minuutje later kogelde El Faroussi de bal tegen de onderkant van de lat, maar over de doellijn ging hij niet. Ook een schot van Dachour leverde maar een corner op. In de 32ste minuut gaf El Fahsi de bal knap mee in de loop van Dachour, maar Yassine besloot op Benetti. In de 35ste minuut werd een lange ren van El Fahsi in laatste instantie over de zijlijn gewerkt. Nu was het Bachar die een time-out inriep. Nadien ging Zemmouri voluit mee voetballen met alle risico’s die er aan vast hangen. De Hasseltse defensie had in ieder geval geen pasklaar antwoord want de snelle balcirculaties creëerden regelmatig een opening voor wie geduldig durfde op te bouwen. Al in de 36ste minuut zorgde zo’n snelle en precieze combinatie voor een nieuwe aansluitingstreffer. El Fahsi tekende voor de assist en El Faroussi scoorde onhoudbaar bij de tweede paal 2-3.

Luypaert reageerde met wissels zodat opnieuw zijn sterkste selectie tussen de lijnen kwam. De zenuwachtigheid bij de bezoekers werd geïllustreerd door het onhandig uittrappen van Benetti in de voeten van El Fahsi, maar die deed te weinig met de onverwachte kans. Twintig seconden later werd het nog erger. In plaats van geduldig te bouwen werd de bal vanuit een onmogelijke positie op het doel van Benetti gemikt. Adnane blokte, controleerde en kon dan met een simpele verre bal aanleggen naar het verlaten doel van Zemmouri. Tergend traag leek de bal in de kooi te stuiteren tot grote ergernis van de hele FT Antwerpen aanhang. Terwijl het gelijkspel in de lucht hing was het Hasselt dat opnieuw afstand wist te nemen 2-4.

FT Antwerpen weigerde om de handdoek te gooien. Een minuutje later kreeg Nesen een schietkans aangeboden door Zemmouri, maar Dimitri, bezig aan een sterke wedstrijd, mikte te hoog. In de 38ste minuut zag de ref de eerste fout niet, maar de tweede van Antwerpen wel en de bal ging dan toch op de tienmeterstip. Galan nam zijn verantwoordelijkheid, maar Zemmouri pareerde klasserijk. Antwerpen kwam nog wel in balbezit maar de kloof was te groot.

Visie Gelko Hasselt:

Luypaert en co waren naar Antwerpen afgezakt voor de 3 punten dat 3 kernspelers door blessures misten (Hitou, Achahbar en Zaaf). Gelko begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al de eerste minuut 2 grote kansen om de score te openen. Zemmouri en de paal brachten redding voor de Sinjoren. Antwerpen speelde in de aanvangsfase goed mee maar kon doelman Benetti niet echt bedreigen. Een magistraal schot van de Spanjaard Gonzalo Galan Carsi en een aanval uit het doosje afgewerkt door Anes Beslija bracht Hasselt 0-2 voor. In een zeer matig gevulde zaal werd het stil. Het spel verwaterde en het attractieve verdween. Met flitsen knutselde Gelko nog enkele mooie aanvallen in elkaar maar Yachou en Kadouri werkten niet af. Net voor rusten kwam door een onoplettendheid in de Hasseltse verdediging terug spanning in de wedstrijd. Boujouh kreeg de kans op een presenteerblaadje aangeboden en ronde perfect af. De tweede speelhelft begon zoals de eerste. Gelko eigende het spel naar zich toe en creëerde kansen maar menig keer was Zemmouri de redder van dienst. Het algemene spel was niet goed voor deze topwedstrijd. Vele slechte passen aan beide kanten in een sportieve wedstrijd zorgden voor teveel afval. Als Hakkens dan de 1-3 scoort, breekt de wedstrijd opnieuw open. Gelko krijgt nog 3 grote kansen om de score verder op te drijven maar het is Antwerpen dat de aansluitingstreffer lukt wanneer ze overschakelen op het spel met vliegende doelman. Verder geraakt de thuisploeg niet. Adnane straft het spel met vliegende doelman af en zet zo de 2-4 eindcijfers op het scorebord.